Több mint kétszázan vettek részt a bátonyterenyei állásbörzén

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya a Bátonyterenyei Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával, és a Bátonyterenyei Önkormányzat Paktum Irodájával közösen Állás és képzési börzét tartott május 23-án, szerdán a helyi Ady Endre Művelődési Központban.

A rendezvény alkalmat teremtett a térségi munkaadók és munkavállalók közötti közvetlen kapcsolatfelvételre, személyes találkozásra, a térség álláslehetőségeinek megismerésére, de elérhetőek voltak a foglalkoztatási szolgálat által kínált támogatott képzési lehetőségek is.

A börzén állásajánlataikkal megjelentek az alábbi munkáltatók: SZIKRA Kft.;Bátony-Metall Kft.; NÁDLAND Kft.;EGLO Magyarország Kft.;AXAMO Kft.; SALGGLAS ZRt.; Magyarországi Hangszórógyártó Kft.; BESSER HUNGARIA Kft.;ALUKOV Hungária Kft.; SINIA Kft.;NORDMETAL Acél- és Gépszerkezetgyártó Kft.; Magyar Honvédség.

A közreműködő munkáltatók szakképzett, és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára egyaránt kínáltak munkalehetőséget, mintegy 200 álláshely tekintetében. Többek között az alábbi munkakörökben voltak betölthető helyek: lakatos, hegesztő, esztergályos, raktári anyagmozgató, szerelő, targoncavezető, varrónő, vasaló, síküveg feldolgozó-berendezés kiszolgáló, operátor, gépbeállító, karbantartó, betanított kárpitos, betanított varrónő, CNC gépkezelő, egyéb segédmunka.

A munkáltatók állásajánlatai mellett a foglalkoztatási szolgálat megyei aktuális álláslistája, a különféle szolgáltatások, támogatási lehetőségek tájékoztatói is elérhetőek voltak.

A foglalkoztatási szolgálat munkatársai pedig tájékoztatást nyújtottak a börzén a felnőttképzés keretében végezhető, szakmát, elhelyezkedését segítő szakismeretet, vagy nyelvtudást adó, támogatott munkaerőpiaci képzések aktuális listájáról, illetve segítséget nyújtottak a jelentkezési szándék leadásában is.

Fotók: Kis Krisztián

forrás: concretemedia.hu