Bátonyterenye – Három cég mutatkozott be a Magyar Termékek Napján

A jeles naphoz kapcsolódóan a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. és a Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna Paktumirodája meghívásának eleget téve három cég, a helyi illetőségű Nordmdetál Kft. és a KTS Metalltechnik Kft., valamint a mátraterenyei Mancso Tojás Kft. mutatkozott be az érdeklődőknek. Az előadások után a közönség kérdéseket tehetett fel, valamint jó alkalom volt ez a találkozás arra is, hogy a leendő munkavállalók információkat kaphassanak esetleges elhelyezkedési esélyeikről a jövőt tekintve. 
A szervezők ezzel a rendezvénnyel is szeretnék felhívni a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, hiszen e jeles nap megünneplésének célja, hogy lehetőségeink szerint hazai termelőtől származó hazai terméket vásároljunk a boltokban.

Mancso Tojás Kft.

A Mancso Tojás KFT. több mint 30 éves állattartó tapasztalattal, a hagyomány és a minőség megőrzésével, a tojás, mint a legalapvetőbb élelmiszer megtermelésével vezeti gazdaságát. Termelőként kis- és nagy tételben mindig friss tojást biztosítanak vevőikek. Saját tanyájukon tartják állataikat. 1000 m2 könnyűszerkezetes, új építésű, a baromfitartás EU törvényeinek mindenben megfelelő épületben. Az éves átlag állatlétszám 30 000 tojótyúk.

A Nógrád megyei tojásfogyasztásnak 25 %-át biztosítja a cég. A vevői állomány szerkezete: magyar tulajdonú üzletláncok 30%, cukrászdák, tésztaüzemek, magyar magánvállalkozók és termelői vásárok 70%. – Büszkék  arra, hogy partnereiknek mindig friss, extra sárga tojást szállítunk. A gazdaság a megalakulása óta folyamatosan fejlődik: komposztáló- és csomagolóüzemmel is gyarapodott már.

Rengeteg háztáji finomság kapható a Mancso Tanyasi Kisáruházban.

Háztáji jellegű ételeket (házi kolbászt, friss hurkát, szalonnát, és tepertőkréemet is) árulnak a 23-as főút mellett, Nemti és Mátraterenye között található üzeletükben. Ugyanakkor a közelmúltban a hamburgerkészítésbe is belefogtak, saját sütődővel is várják már vendégeiket.

Így néz ki a Mancso féle Mangalicaburger.

A most nagy kedvencnek számító mangalicaburger zsemléjét például saját maguk készítik, borsos húspogácsával, házi majonézszósszal, salátával, pirított hagymával, és sajttal.

KTS Metalltechnik Kft.

A KTS Metalltechnik Kft-t 2002-ben jegyezte be a Pest Megyei Cégbíróság.

A cég fő profilja a fémmegmunkálás, gépalkatrész-gyártás. Magyarországi termelésüket a Pest megyei Zsámbékon kialakított lakatosüzemmel kezdték meg. Ezzel párhuzamosan kezdettől céljaik között szerepelt a német autógyártás és gépipar területén történő bérmunka végzése, kiváló magyar szakemberek németországi bevetésével.

Jelenleg is több német középvállalatnak dolgoznak gépalkatrész-gyártási bérmunka keretében, melyek a BMW, Audi, Porsche és Siemens cégek közvetlen beszállítói.

A Zsámbéki üzemben eleinte elsősorban a német Eisenmann Exhaust Systems GmbH megbízásából BMW, Porsche és Audi kipufogó dobok összeállítását és hegesztését végezték. Gyártási profiljuk bővítése céljából 2006 júniusában nyitották meg bátonyterenyei forgácsoló üzemüket, ahol már a hatodik CNC megmunkáló központukat is üzembe helyezték. Később a hegesztő részleg is átkerült ide, majd lakatosüzemmel bővült.

A cég „Bátonyterenyéért” kitüntetésben is részesült.

Két év leforgása alatt a Bombardier Transportation Hungary Kft első beszállítói lettek motorvonat-alkatrész gyártás, valamint 2009-től a gyártósori készülékek előállítása terén.

Külföldről főleg német megrendelők részére gyártanak gépalkatrészeket, de fontos megbízóik közé tartozik a franciaországi központú Schneider Electric cég magyarországi kirendeltsége is.

Termelésük jelenleg 1200 m2-es üzemcsarnokukban zajlik forgácsoló, lakatos, lángvágó és hegesztő részleggel.

A cég lapelve a folyamatos fejlesztés, profiluk bővítése. Céljaik között szerepel a tevékenységük bővítése, építőipari szerkezeti elemek gyártása és szerelése területen, melyhez a szükséges gépi és szakemberi háttér rendelkezésre áll.

A hagyományosan ipari környezet, a kiváló szakemberek, egyre fejlődő géppark, a német megrendelők felé megszokott precíz, minőségi munka, és az immár tíz éves tapasztalat továbbra is megbízható színvonalat kínál a megrendelőknek.

2014.08.20-án a cég „Bátonyterenyéért” kitüntetésben részesült a városban végzett gazdasági tevékenysége, munkaerő-piaci szerepvállalása és Bátonyterenye hírnevének öregbítése érdekében végzett munkája elismeréseként.

Nordmetal Kft.

A Nordmetal Kft. 1994 évi alapítása óta a magyar gépipari piac egyik jelentős szereplője.

A szakmai előzményekre épültve villamos gépek alkatrészgyártása és megmunkálása terén rendelkezik gyártási tapasztalattal. A termelési technológia, a tárgyi feltételek folyamatosan fejlődnek, a közúti megközelíthetőség jó feltételeket biztosít.

A piaci teljesítmény elismerését jelenti a 2018-ben harmadszor elnyert Superbrands díj.

A szervezeti- és munkakultúra, a beszállítói piac tapasztalatai magas minőségi- és szállítási határidő tartási pontosságot biztosítanak, mind a prototípus, mind a szériagyártásban.Törzsmegrendelők éves auditjai megfelelő útmutatást adnak a továbbfejlődéshez.

A 20 éves múlt folyamatos piaci kihívásai után, mára a tevékenységet az alábbiak határozzák meg:

  • hegesztett- és megmunkált motor- és generátorházak gyártása

– ipari motorok házai

– vasúti motorok házai

– vizhűtésű- léghűtésű motorok házai

  • ipari hajtóművek, generátorházak, szélgenerátorházak
  • hajómotorok, atomerőművi motorok házai
  • alagút fúró berendezéseinek gyártása

A minőségbiztosítási rendszer, a CAD/CAM alapú technológia előkészítés, a számítógépes termelésirányítási rendszer biztosítja a vevők elvárásainak történő megfelelést. A logisztikai és gazdálkodási folyamatok szervezésében a Peoplesoft oneWord rendszert alkalmazzuk

A piaci teljesítmény elismerését jelenti a 2018-ben harmadszor elnyert  Superbrands  díj.