Nemsoká kiderül, melyek a leggyorsabban fejlődő hazai kkv-k

November 28-án osztják ki az idei Pegazus Díjakat

Idén alig több mint két hét múlva, november 28-án kapják meg a legdinamikusabban fejlődő magyarországi kis- és középvállalkozások az immár tizenegyedik alkalommal odaítélt Pegazus Díjakat. Az évek során már több száz díjazott vállalat gyűjtötte be ezt az elismerést, közülük számosan – sikeres működésük eredményeként – nagyon széles körű ismertséggel rendelkeznek.

A feltörekvő kategória díjazottjai között szerepelt például néhány éve a Szállás.hu online szállásközvetítő cég, míg a piacvezető kategóriában olyan vállalatokkal találkozhattunk, mint a Hell Energy, a Mogyi, az Univer, a Cserpes Sajtműhely vagy a Szarvasi Mozzarella.
Ha pedig már az élelmiszeripari cégeknél tartunk, ők a közelmúltban is fontos szereplői voltak a Pegazus-díjátadóknak: két éve a Nádudvari Élelmiszer Kft., tavaly pedig a Szegedi paprika Zrt. kapott helyet a piacvezető díjazottak között. Az elmúlt években az élelmiszeriparban működő vállalatok mellett gép-, bútor- és műanyagipari, egészségügyi termékeket és szolgáltatásokat kínáló cégek, informatikai, valamint megújuló energiával foglalkozó vállalkozások kerültek leggyakrabban a kiemelkedő növekedést produkáló piaci szereplőknek járó dobogóra.
A Pegazus Díjra nem lehet pályázni, azokat Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektetője, az Enterprise Investors hazai szakértői gárdája választja ki azok közül a feldolgozóiparban vagy a szolgáltatások területén működő vállalkozások közül, amelyek
-előző években az adott régió többi cégéhez képest a legnagyobb növekedést érték el
-magyar többségi tulajdonban vannak
-árbevétele az előző évben 1 millió euró felett volt
-előző évre vonatkozó EBITDA értékük pozitív volt
-legalább öt éve alapították és jelenleg is aktívak
-kielégítő likviditással rendelkeznek és
-működésük átlátható

„Idén is bőven találunk majd a díjazottak között olyan vállalkozásokat, amelyek először kerülnek a szélesebb közönség látóterébe. Reményeink szerint közülük is számos cég válik néhány éven belül a sikeresen fejlődő kis- és középvállalkozások követendő példaképévé” – mondta Tüske Tamás, a díjat alapító Enterprise Investors országigazgatója a küszöbön álló tizenegyedik díjátadó kapcsán.
A díj támogatója a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója és a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.