Foglalkoztatási Fórum Bátonyterenyén

2022. június 1-én 10 órai kezdettel a TOP-5.1.2-15-NG1-2016-00002 azonosítószámú „Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna” helyi foglalkoztatási paktum megnevezésű projekt keretein belül Foglalkoztatási Fórumot tartottak Bátonyterenyén a Szélkakas Fogadó és Étteremben.
Bakóné Dávid Judit Paktumiroda vezető köszöntötte a megjelenteket, elmondta, hogy a projekt elérkezett a zárásához, és a rendezvény elsődleges célja a projekt elért eredményeinek ismertetése és a jövőbe tekintés. A projekt során szorosabb kapcsolat alakult ki az önkormányzat és foglalkoztatók között, melyet a jövőben is szeretnének fenntartani és megerősíteni. A projekt keretei között szervezett vállalkozói és lakossági rendezvények elérték a kitűzött célokat, sajnos azonban a Covid-19 világjárvány miatt nem minden tervezett rendezvény valósulhatott meg
A köszöntőt követően a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály Munkaerőpiaci Osztály osztályvezetőjének előadását hallgathatták meg a jelenlévők „A Nógrád Megyei Kormányhivatal Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna helyi foglalkoztatási paktum projektben nyújtott teljesítménye” címmel. Az előadás során a jelenlévők megismerhették a program fő célkitűzéseit, a projekt időszakát, elvárásait, forrásait, a programba bevontak megoszlását, a nyújtott foglalkoztatást segítő és egyéb támogatásokat, szolgáltatásokat, a munkáltatói igények teljesítését, a képzési támogatásokat, a Kontakt Alapítvány tevékenységét, az indikátorok elérését, és a rendezvényeiket.
A Kormányhivatal összegzését követően a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Körmendy Lilla összegzését hallgathatták meg a résztvevők „ A Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna helyi foglalkoztatási paktum projekt eredményei a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. perspektívájából” címmel. Az előadás során bemutatásra került az Ügynökség tevékenysége, a projekt során általuk készített ingatlankataszter adatbázis felépítése, a Nyitott üzemek/Lépj közelebb a szakmákhoz pályaorientációs program sikeressége, és a projekt keretei között szervezett rendezvényeik sora. Körmendy Lilla elmondta, hogy a jövőben is állnak rendelkezésére a foglalkoztatóknak, és remélik a következő „Paktum-projekt” is hasonló sikereket érhet el, mint a jelenlegi, mert „magasra tették a lécet”.
A Foglalkoztatási Fórum zárásaként Horváthné Ricler Judit a Széchényi Programiroda Nonprofit Kft. tanácsadójának előadását hallgathatták meg a jelenlévők „Projektmegvalósítás a 2021-2027-es időszakban” címmel. Az előadás során beszélt a kifizetés igénylések benyújtásának gyakorlati megvalósításáról, és a programiroda nyújtotta szolgáltatásokról. Kihangsúlyozta, hogy a következő pályázati ciklusban is a foglalkoztatók rendelkezésére állnak, keressék Őket bizalommal a pályázatok megvalósításával kapcsolatosan.