Helyi termék bemutató

2022. május 31-én 14 órai kezdettel a TOP-5.1.2-15-NG1-2016-00002 azonosítószámú „Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna” helyi foglalkoztatási paktum megnevezésű projekt keretein belül Helyi termék bemutató került megrendezésre az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár Színház termében.
A 3 alkalomból álló rendezvénysorozat célja, hogy a térség vállalkozásai bemutassák szolgáltatásaikat, megismertessék termékeiket, ezáltal szélesítve vásárlói körüket, valamint a lakosság tudatos térségi és helyi termék fogyasztásra és vásárlásra ösztönzése.
Az első alkalommal a Halda Sajt családi gazdaság mutatkozott be a közönség számára. Termékeiket az egészséges táplálkozás elveit követve készítik a fogyasztók számára. Tehéntejből: friss tej, joghurt, kefir, tejföl, túró, friss gomolya sajt (több ízben), parenyica, mozzarella, füstölt és érlelt sajtok. Kecsketejből: friss kecsketej, friss gomolya sajtok (több ízben), füstölt sajtok készülnek sajtműhelyükben. A rendezvény részvevői az előadás alatt különböző sajtokból készült sajttálakat, és házi joghurtokat kóstolhattak.